Home - Vrouwenpopkoor Ladies First - Goirle

 

Over ons koor: wie zijn we, wat stralen we uit, waar staan we voor.

Ladies First, opgericht in april 2004, bestaat momenteel uit vijfentwintig vrouwen. We zingen drie- tot  vierstemmige nummers uit het brede poprepertoire. We variëren niet alleen in soorten popnummers - van ballads via classics naar up tempo - maar willen ook in de taal divers zijn. Naast het Engels en het Nederlands schuwen we andere talen niet, bv Frans, Zweeds en Duits. Naast ons bestaand poprepertoire breiden we momenteel uit, met meer Jazzy nummers, kleinkunst en mooi Nederlandstalig repertoire. Ook hebben we sinds 2015 een paar sfeervolle kerstnummers aan ons repertoire toegevoegd.


Ladies First, niet zomaar een vrouwenpopkoor, maar een koor met ambitie. We willen van elk nummer de eigen sfeer en het eigen karakter treffen en dat vervolgens in onze totale performance neerzetten. We werken niet alleen maar aan een zo optimaal mogelijke vocale prestatie, maar besteden ook veel aandacht aan het visuele deel van de performance. We hebben bij de meeste nummers een passende choreografie en we zorgen voor een sfeervolle afstemming van kleding. We zingen onze nummers zonder bladmuziek, omdat we er van overtuigd zijn dat daarmee de kwaliteit van het optreden wordt bevorderd. Ladies First, een groep niet alleen om naar te luisteren, maar zeker ook om naar te kijken.


Ladies First, een groep met veel variatie, in ideeën, in leeftijden, in interesses, maar ook met veel overeenkomsten. Naast het willen leveren van topkwaliteit, zijn we ook een saamhorige en heel gezellige groep vrouwen. Juist door onze eenheid weten we onze optredens met passie, kracht, enthousiasme en warmte te brengen.


Ladies First, van alle markten thuis. Onze hoogtepunten waren wel onze theatershows. De eerste: "dreamEmotions", die wij in april 2010 met veel succes hebben opgevoerd in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Een show, waarin alle elementen van theater waren verweven. En vooral ook onze laatste theatershow "HORIZON", die we opgevoerd hebben in april 2014 tijdens ons 10-jarig bestaan in het CC Jan van Besouw in Goirle.


Verder vinden we het een verrijking om samen te werken met andere muzikale verenigingen, b.v. met een ander popkoor, een slagwerkgroep, een harmonie (ons eerste internationale optreden met de Arendonkse harmonie De Arend), een jazztrio. En natuurlijk presenteren wij ons op de jaarlijkse culturele Uitmarkt in Goirle en luisteren we andere gemeentelijke en regionale activiteiten op.

 

Eén ambitie willen we graag zo snel mogelijk verwezenlijken. Tijdens onze theatershows werden we begeleid door een geweldige groep muzikanten die tezamen de begeleidingsband  "band4U" vormen. Voor onze toekomstige optredens willen we ons graag laten vergezellen door een eigen begeleidingsband. Dus ben je een enthousiaste muzikant, is muziek maken met anderen je passie en lijkt het je een uitdaging om een dynamische groep van ruim dertig zangeressen instrumentaal te begeleiden, meld je dan bij ons. We zoeken een pianist/toetsenist, gitarist, basgitarist en slagwerker. Je kunt ons bereiken via onze site maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze wekelijkse repetitie op donderdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur. 

   

Ladies First, is te vinden in het CC Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1, in Goirle. Wij repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur, met een onderbreking van ongeveer twintig minuten, onder leiding van dirigent Ton van Baest.

Ladies First, staat voor kwaliteit, voor een krachtige en vrouwelijke uitstraling, voor gezelligheid en onderlinge verbondenheid.


Wil je zingen bij ons koor?

Het is altijd mogelijk om één of enkele repetities bij te  wonen om een indruk te krijgen van het karakter en de sfeer van onze repetities. Als je lid wilt worden van Ladies First is het belangrijk dat je:

toon kunt houden
teksten kunt onthouden
melodieën kunt onthouden
kunt bewegen en zingen tegelijk
enthousiast bent
en je kunt vinden in onze waarden.

Kun je noten lezen en kun je zaken als notenbeelden, toonhoogte en ritme herkennen, dan is dat zeker mooi meegenomen, maar het is geen vereiste.

Dus, pak het initiatief en neem voor een afspraak contact op met de secretaris, Anita van Zon :