Optredens 2012

28 januari, sing and swing met LF, bij ome Neeff op de dorpsstraat in Goirle, toegang gratis.
29 februari, Jan van Besouw Goirle, besloten feest, 60 e verjaardag van Arlette
7 april, Jan van Besouw, samen met de cabaretier Ernest Beuving in "de klap van de korenmolen" (zie programma Jan van Besouw).
26 mei, zingen op bruiloft, vanaf ca 1500 uur.
7 juni, openbare repetitie tijdens kunsttentoonstelling Bergstraat 50 in Goirle, in kader van WAK (week amateurkunst)
15 juni,  tijdens "Goirle zingt" op het kloosterplein in Goirle.
23 juni, Utrecht, bij afstuderen van dirigent Ton van Baest. Hele dag. Is tevens uitje koor.
18 september, 1200 - 1300 u, fratertuin achter Jan van Besouw, Goirle.


in 2012 traden we maar liefst 8x op.


Dat begon met een "sing and swing" avond op 28 januari

bij ome Neeff in Goirle, waarbij we in twee blokken, een aantal liedjes uit onze show zongen met, op de achtergrond geprojecteerd, de speciaal voor deze show gemaakte animaties. Ondanks dat de techniek (muziekinstallatie) ons even in de steek liet en wij dat spontaan creatief oplosten door een a capella canon in te zetten, was dit een ontzettend leuk optreden.

Ook onze pianist Eric van Zoelen trad op met een erg komische en verrassende "one man show". 

Daarna was er disco van Berry en konden we met onze fans, vrienden en familie, de hele avond swingen. Voor herhaling vatbaar!


29 februari, zongen we uit bestaand repertoire een aantal liederen op de echte 60e verjaardag van ons koorlid Arlette, in het Jan van Besouw. Met heel enthousiast publiek, waarbij het feestvarken later ook zelf meezong. Na het lied "alles is liefde" kreeg ze van ons de 35 hartjesbalonnen overhandigd, die we gebruikt hadden in de show. 

Daarna waren we ook nog allemaal uitgenodigd op het feest en konden we genieten van een overheerlijk buffet. 7 april, 

was ons koor gevraagd om mee te werken aan een theatershow van cabaretier Ernest Beuving in "de klap van de Korenmolen". Daarvoor hadden we een aantal van zijn nummers ingestudeerd, als een grote backing vocal, maar mochten we ook twee nummers zingen uit ons eigen repertoire. 

In onze nieuwe koorkleding : een combinatie van groen/blauwe topjes en vestjes. Ook hierin, waren we heel goed op elkaar "afgestemd".


26 mei,

Hebben we een aantal stemmige nummers mogen zingen op een bruiloft van een stel, dat ons eerder had horen zingen op de bruiloft van Bartjanne en Dennis (onze vorige choreograaf). Ook het Ave Maria, (Schubert versie in het Duits) mocht weer gezongen worden.

In het kapelletje net buiten Goirle, Riel?. Daar is de akoestiek altijd geweldig, heel fijn om daar te mogen zingen.


7 juni hadden we een openbare repetitie tijdens een kunsttentoonstelling in Goirle in het kader van het WAK.


15 juni,

traden we met andere koren uit Goirle (oa vocal sound) op tijdens "Goirle zingt", op het podium op het kloosterplein. Ontzettend gezellig om dat te doen. Veel enthousiast meezingend publiek, ondanks heel erg veel regen!


23 juni,

hadden we onze Ladies First-koordag, georganiseerd door onze feestcommissie, ditmaal in Utrecht. Grote bus afgehuurd, op naar zonnige terrasjes aan de grachten, lunchen, shoppen, hier en daar spontaan een bruidspaar toezingen en tot slot:

het afstuderen aan de meerjarige dirigentenopleiding, van onze dirigent Ton van Baest, aan het Utrechts centrum voor kunsten. 

De kandidaten moesten allen een aantal liederen voordragen en ook bij twee verschillende koren, dirigeren. Ton had ons meegenomen, als 1 van die koren. We zongen:  "True colors" (op ons allermooist :)), met Eric aan de vleugel. Kleding op speciaal verzoek van de dirigent: Chique zwart, met bling, bling. Zo ziet hij ons het liefst :) 

Prachtige gevarieerde avond van erg hoog niveau. 

En..........hij is geslaagd.


18 september,

Zongen we op een zonovergoten dag, op de "place des freres". Afwisselend, met meerdere solisten en kleinere koren, in de fratertuin achter het Jan van Besouw. Een hele leuke dag, na een lange zomervakantiestop, waarbij er veel kraampjes waren in de tuin en waarbij mensen ook lieten zien wat er zoal in het Jan van Besouw aan creativiteit plaatsvindt. Een hele grote verscheidenheid !.
Comments