Wie zijn wij?

Popkoor Ladies First, opgericht in april 2004, bestaat momenteel uit 25 leden.
Wij zijn een groep enthousiaste vrouwen die wekelijks met veel plezier bij elkaar komt om, onder leiding van onze dirigent, te repeteren. Geregeld verzorgen wij optredens op vraag of organiseren zelf een mooi muzikaal samenzijn.
Dit jaar bestaan wij 20 jaar, reden voor een groot optreden! Zie hiervoor onze agenda

Repertoire

Ons repertoire gaat van Abba tot Katy Perry en Claudia de Breij tot Kensington. Wij zingen drie- tot vierstemmige nummers uit het brede pop-repertoire. Als we optreden dan doen we dit zonder bladmuziek.
Wij variëren niet alleen in soorten popnummers zoals ballads, classics en uptempo, maar willen ook in de taal divers zijn.
Naast ons bestaand pop-repertoire breiden we momenteel uit met kleinkunst en mooie Nederlandstalige nummers.
Ook zingen we sfeervolle en vrolijke kerstnummers, dit repertoire wordt geleidelijk aan uitgebreid.​

Wil je met ons meezingen: klik op Lid worden

 

Dirigent: Ton van Baest
Geboren in een muzikaal nest en begunstigd met muziek in de genen heb ik einde jaren tachtig van de vorige eeuw het dirigeren opgepakt. Om de muzikale bagage uit te breiden heb ik diverse opleidingen gevolgd, o.a. de dirigentenopleiding van de Gregoriusvereniging, arrangeren bij Tijs Krammer, diverse opleidingen via Kunstbalie (voorheen CVA). In juni 2012 heb ik de Meerjarige Dirigentenopleiding bij het Utrechts Centrum voor Kunsten afgerond. 
​ 
Ambities op het brede palet van de vocale muziek zijn er nog volop. De uitdaging blijft om steeds weer nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden aan te gaan, spannend en muzikaal steeds verder reikend repertoire te bieden en het publiek te boeien en te verrassen. 

Er is mij destijds weleens gevraagd wat me - als man - bezielde om een vrouwenkoor te starten. En wat te denken over de aanhef boven een krantenartikel in het Brabants Dagblad "Man dirigeert Goirlese vrouwenpop". Alsof het bijna onmogelijk is om als mannelijke dirigent vrouwen in koorverband te laten zingen. Ik zou zeggen "kom luisteren en overtuig jezelf", niet van het onmogelijke maar van een muzikale, sterke, dynamische, sociale en oh zo gezellige groep vrouwen die samen "Ladies First" zijn. Voor elke dirigent, man of vrouw, een genot en uitdaging om met zo'n groep te mogen werken. En ik ben de gelukkige !! En als je komt luisteren, wil ik ook graag nog wat vertellen over de intense klank die zo eigen is aan een vrouwenkoor.

Pianist: Erik van Soelen
Er is mij eigenlijk nooit gevraagd wat me bezielde om een vrouwenkoor te begeleiden. Niet als man en niet als pianist. Ik ben gewoon gevraagd door dirigent Ton van Baest, die ik kende van eerdere projecten. Zijn enthousiasme voor Ladies First en zijn charisma overtuigden mij om mee te spelen, wat ik inmiddels al heel wat jaren doe.

Als hobby zong ik op het conservatorium in koren en close harmony groepen, waardoor ik als vanzelf steeds meer werk kreeg als begeleider van vocale muziek: koren, zangers/zangeressen. 
Via de zangkunst kwam ik in contact met theatergroepen en heb verschillende tournees gemaakt, als zanger/acteur. Iets heel anders...
De combinatie van piano, zang en theater is lang blijven trekken en als zodanig heb ik ook enkele solovoorstellingen gemaakt.
Maar – zoals eerder gezegd – ik ben Goirle niet vergeten. Ladies First heeft zo veel mooie, leuke, uitdagende en ook ambitieuze optredens dat ik voorlopig nog niet ben uitgespeeld.