Optredens 2011

17 februari, zorgcentrum Elisabeth,  Goirle. Van 20.00 - 21.30 uur.
20 maart, gastoptreden in Alphen, hotel Den Brouwer, Raadhuisstraat 1 13.00 - 14.00 uur
27 maart, optreden akkoorT, Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, Reeshof Tilburg aanvang 14.00 uur
15 mei, deelname lentement Goirle 

21 mei, finale korenwedstrijd Tilburg, optreden akkoorT in Factorium Tilburg

17 juni, optreden tijdens Goirle zingt, Kloosterplein 20.30 uur
22 sept, aanvullend optreden zorgcentrum Elisabeth, Goirle 
10 dec, moonlightshopping, Goirle


Informatie en kaartverkoop:www.ladiesfirstgoirle.nl
Persbericht:
 LADIES FIRST WINT PUBLIEKSPRIJS AKKOORT

Op een zonovergoten zaterdagmiddag terwijl de Meimarkt in het centrum van Tilburg in opbouw is, lopen mannen en vrouwen in veelal gelijksoortige kleding het moderne gebouw van Factorium binnen. Enthousiast, druk pratend, klaar voor de finale uitdaging. Want het is zaterdagmiddag 21 mei 2011, de dag van de finale van het Tilburgse Korenpresentatieproject AkkoorT. De koren The Inspirational Community Gospel Choir, Hasselts Gemengd Kapelle Koor, Barbershopkoor The Singing Pearls, Zanggroep Perpleks en het Goirlese vrouwenpopkoor Ladies First gaan met elkaar een muzikale competitie aan om te bepalen wie er aan het einde van de middag de juryprijs en de publieksprijs in ontvangst mag nemen.

 

De dames van Ladies First zijn gekleed in gevarieerd zwart en wit met een zilverkleurige broche. Bij sommigen spelen de zenuwen al zichtbaar op, anderen ogen ontspannen en lijken helemaal klaar om de vocale strijd aan te gaan. Iets na half twee wordt er ingezongen op het podium van de theaterzaal van het Factorium onder leiding van dirigent Ton van Baest. Een leuke inzinger levert het eerste applaus op van het publiek dat langzaam binnen komt in de zaal. Tegen twee uur worden de dames weer backstage geloodst omdat het programma in de zaal gaat beginnen. Nog even lekker genieten van de zon in de tuin van het Factorium waar choreografe Petra Ellenbroek van de gelegenheid gebruikt maakt om de laatste aanwijzingen te geven over de wisselingen in de opstelling voor de verschillende nummers. En dan is het wachten, wachten totdat het gospel koor haar optreden heeft beëindigd en Ladies First het podium kan betreden. Na enkele inleidende woorden van presentator Henk Verhoeven is het zover: in een keurige rij zwart-wit lopen de dames het podium op waar pianist Ad Brouwers al achter de glimmend zwarte vleugel zit te wachten. Na de opening met het nummer “Ice Queen” van “Within temptation” dwingt het intieme nummer “Gabriellas song” uit de zweedse film “As it is in heaven” kippenvel af bij het publiek. Via een medley van nummers van Aretha Franklin onder de titel “Queen of soul” en “Avond” van Boudewijn de Groot wordt de zaal betoverd met “Magic” van de groep Pilot. Het programma wordt afgesloten met “True colors” onder meerdere op de plaat gezet door Phil Collins. Het publiek is tevreden, Ladies First krijgt een warm applaus toebedeeld.

 

Na de pauze nemen de dames plaats in de zaal om te luisteren naar de laatste drie koren. Terwijl na afsluiting de zangers en zangeressen van de diverse koren genieten van een drankje in de zon, heeft de jury de zware taak om te bepalen wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis gaan. Rond zes uur geeft de voorzitter van de jury uitsluitsel. Het Hasselts Gemengd Kappele Koor onder leiding van Ramon van den Boom is de terechte winnaar van de juryprijs. En dan komen de verlossende woorden: de waardering van het publiek gaat naar Ladies First. Er wordt gejuichd, omarmd, gezoend, kortom, de dames genieten met volle teugen van hun overwinning. De publieksprijs bestaat uit een workshop door zangpedagoge Cathrien Biekes, een waardevolle prijs die de kwaliteit van het vrouwenpopkoor verder gaat vergroten.